Historie

Tentverhuur de Opera verhuurt tenten voor feestelijke evenementen en speciale gelegenheden. In 1985 zijn we kleinschalig begonnen met het verhuren van één festivaltent. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een professioneel bedrijf met zes prachtige nostalgische tenten.
We hebben een aantal tenten zelf ontworpen en door onze kennis en passie voor ons vak zijn wij niet te klein voor grote evenementen en niet te groot voor de kleinere.

1985

Willem Hol doet veel ervaring op bij het bouwen van decors voor o.a. het Koninklijk theather Carré. Zijn ervaring en technische kennis gebruikt hij om zijn eerste nostalgische tent te bouwen.
De Nederlandse Opera Stichting neemt deze tent meteen in gebruik en hij krijgt daardoor de naam ‘De Opera’. Gelijktijdig wordt ook het bedrijf De Opera opgezet.
Vanaf 1985 schittert De Opera drie jaar achtereen op de Boulevard of Broken Dreams en twintig jaar op theaterfestival Boulevard in 's-Hertogenbosch.

De Opera

1987

Met de Boulevard of Broken Dreams gaat de De Opera voor het eerst over de grens. De tent wordt op Duitse en zelfs Canadese grond gezet en duizenden mensen in Hamburg, Toronto en Montreal genieten van de authentieke sfeer die De Opera uitstraalt.

buitenland

1988

Er komt een tent bij. De tent La Couronne wordt overgenomen en verbouwd tot sfeervolle koninklijke cafétent met een speelse kermis allure. De La Couronne beleeft zijn vuurdoop op het theaterfestival Boulevard in 's-Hertogenbosch.

La Couronne

5 juli 1988

De Opera krijgt een koninklijk randje. Tijdens een speciaal jubileumjaar in het kader van de relatie tussen Nederland en Engeland staat de tent op De Dam in Amsterdam. De Opera biedt toenmalig koningin Beatrix en koningin Elizabeth II van Engeland een warm welkom.

Koningkleik randje

1990

De eerste editie van het reizend theaterfestival De Parade vindt plaats. Met de aanwezigheid van De Opera en La Couronne start een fijne en langdurige relatie tussen De Parade en tentverhuur De Opera.

Reizende theaterfestival de Parade

1991

Willem Hol bouwt de tent Cavalho, waarvoor hij de paardenstal van Circus Strasbourg als voorbeeld neemt. De tent wordt voor het eerst opgezet tijdens het Oerol festival op Terschelling.
Tot op heden is de Cavalho elk jaar te vinden op theaterfestival Boulevard in 's-Hertogenbosch.

Cavalho

1998

Het bedrijf wordt uitgebreid met een nieuwe tent: Het Werkteater. Deze prachtige, circusachtige aanwinst is de grootste in ons assortiment en De Opera pakt het ook meteen groots aan. Het Werkteater staat namelijk in hetzelfde jaar nog op muziekfestival Lowlands. In de jaren die volgen, groeit Het Werkteater uit tot dé tent op De Parade.

Het Werkteater

1999

De kleine maar zeer fijne tent De Torenkamer wordt in 1999 aan ons assortiment toegevoegd. Sindsdien is deze tent niet meer weg te denken bij o.a. de Aprilfeesten in Amsterdam.

De Torenkamer

2007

De Cavallone wordt gebouwd. Deze prachtig vormgegeven tent met houten constructie lijkt op de Cavalho. De Cavallone heeft echter een extra troef in huis: een tribune. De Cavallone was vele jaren op De Parade te vinden.

De Cavallone

2007 - 2017

Diverse feesttenten schitteren op vele festivals en gelegenheden, waaronder: Forever Young in Almere, Zomerparkfeest in Venlo en het Oerol festival op Terschelling.

In 2017 nam Pelle Hol De Opera van zijn vader Willem over.

2007 - 2017

Een authentieke tent op jouw festival?evenement?stadsfeest?bedrijfsfeest?bruiloft?