Reizend theaterfestival De Parade

Toen wij in 1984 met de reizende tentstraat ‘Boulevard of Broken Dreams’ in Amsterdam furore maakten, sprak Willem Hol, die als uitvinder, decorbouwer en ondernemer ons al vele diensten had bewezen, ons allemaal, maar vooral zichzelf, toe met de woorden: “Ik wil ook een tent bouwen en meteen ook de mooiste die ooit gebouwd zal worden.” Wij mochten zeggen wat voor een tent we nog nodig hadden… en ja, we hadden nog geen opera op de Boulevard. “Dan bouw ik een opera” zei Willem en hij bouwde de Opera.

De Opera-tent is tot op heden nog steeds een groot succes als festivaltent… maar waar ik al bang voor was… Willem Hol kreeg de smaak te pakken en wilde meer. Hij investeerde in de Carvalho, een prachtige houten constructie die multifunctioneel te gebruiken is, en naast enkele kleinere tenten die geschikt zijn als bar of voor kinderactiviteiten, ging Willem voor de hoofdprijs, namelijk de mooiste theatertent uit de Nederlandse theatergeschiedenis de zogenaamde Werkteater-tent. Deze geeft een écht circus-gevoel.

Tentverhuur de Opera heeft dus altijd dé passende tent of tenten voor uw event!


“De mooiste theatertent uit de Nederlandse theatergeschiedenis is de Werkteatertent.”

- Terts Brinkhoff, oprichter en directeur van de Boulevard of Broken Dreams, de Parade en nog vele andere mobiele concepten en eigenaar van ook een prachtige set theatertenten.


Beroemd geworden door het Werkteater en ook op de Boulevard of Broken Dreams. De Werkteatertent heeft daarna ook vele jaren met de Parade meegereisd. Willem Hol is een goede collega en een trefzeker zakenman binnen het Nederlandse Zomertheaterbedrijf. Je kunt, maar moet, ook flink met hem onderhandelen dan komt het altijd goed.

Reizend theaterfestival De Parade logo