Dancefestival Laundry Day in Antwerpen

“Laundry Day is een festival dat in 1998 begon als een mini-straatfeest waar muziek werd gedraaid door enkele lokale DJ’s in het centrum van Antwerpen. Toen waren er een paar honderd aanwezigen. En die zijn elk jaar terug blijven komen. Iedereen heeft elk jaar wat vrienden meegebracht. Het resultaat is dat Laundry Day tegenwoordig doorgaat op een mega-terrein ten noorden van de stad. Tijdens de laatste editie kwamen er meer dan 65.000 feestvierders.

Laundry Day is een festival waar alles mogelijk is. Nieuwe muziekstromingen, jong lokaal talent, internationale toppers, trouwfeest-DJ’s, gekke decoraties en animaties … noem maar op. Alles kan. Alles mag.”


“OP LAUNDRY DAY PAST NATUURLIJK DE OPERA-TENT PERFECT. DE FEESTTENT ZELF IS EEN ANIMATIE OP ZICH EN BEHOEFT GEEN EXTRA DECORATIE.”

- Wim van de Vijver, Laundry Day Antwerpen


“En op zo'n festival past natuurlijk de Opera-tent, met zijn circus-look, als festivaltent en feesttent perfect. De tent zelf is een animatie op zich en behoeft geen extra decoratie. De tent stond reeds verschillende malen te blinken in het midden van het festivalterrein, als een vaste waarde.

Tijdens Laundry Day werd de Opera-tent gebruikt voor de ‘foute’ DJ's met de ‘foute’ muziek. Tentverhuur de Opera heeft nog een festival helemaal afgemaakt.

En vanaf het eerste uur 's middags tot de sluit om middernacht, staat de Opera-tent op Laundry Day steeds overvol met feestende, dansende, joelende muziekliefhebbers die genieten van de foute trouwpartij-muziek in de perfecte Balzaal, de Opera-tent."

Dancefestival Laundry Day in Antwerpen logo