Thuishaven in Amsterdam

Thuishaven in Amsterdam is een permanent festivalterrein. Hier worden diverse festivals en evenementen georganiseerd. Tentverhuur de Opera heeft hier de Opera tent opgebouwd. Dit is een bijzondere en prachtige tent met een circus-look.

Voor ons was dit een nieuwe klant en dus een nieuwe uitdaging. En een nieuwe uitdaging gaan wij nooit uit de weg. Wij hebben de Opera tent opgezet voor 1.000 personen. Op het gehele evenement waren tussen de 2.000 en 5.000 mensen aanwezig.

Naast dat wij de tent in zijn geheel hebben opgebouwd, hebben wij de tent ook voorzien van een balkon. Deze hebben wij volgens de voorschriften in de tent gebouwd. De rest van het interieur heeft de organisatie zelf ingebouwd en geplaatst.

Speciale wensen

Belangrijk bij zoveel aanwezigen, is de veiligheid. Om ervoor te zorgen dat de tent aan de voorschriften voldeed, hebben wij hem voorzien van vier nooduitgangen. Deze uitgangen zijn speciaal voor deze klus gemaakt. De nooduitgangen bestaan uit deuren. Dit is niet iets wat je altijd ziet bij grote festivaltenten. Vaak zijn het standaard openingen in de tent en geen deuren.

Omdat Thuishaven een permanent festivalterrein is, heeft het ook een permanent podium. Dit was een extra uitdaging voor het opbouwen van de tent. Dit hebben wij opgelost door het maken van speciale koppelstukken. Hiermee was het mogelijk om de tent over het bestaande podium van Thuishaven te bouwen.

Uitdagingen

De Opera tent heeft 6 maanden op Thuishaven in Amsterdam gestaan. Van groot belang was dus dat de tent goed uitgevuld was. Op lange termijn voorkomt dit verzakking van de tent.

Daarbij hebben wij in april een gedeelte van de dakzeilen verwijderd. Het ging hier om de drie middelste zeilen. Dit zorgde ervoor dat de bezoekers van het event half buiten stonden in het heerlijke zonnetje.

Goed contact zorgde voor een soepel verloop

Voordat wij gingen bouwen hebben wij de wensen van de organisatie goed doorgesproken. Alles is genoteerd en meegenomen in de planning. Door de wensen vooraf duidelijk te hebben, hebben wij onze planning goed kunnen maken én uitvoeren. Zoals eerder benoemd heeft de Opera tent uiteindelijk 6 maanden op het terrein gestaan en diverse evenementen meegemaakt.Thuishaven in Amsterdam - afbeelding 1 Thuishaven in Amsterdam - afbeelding 2 Thuishaven in Amsterdam - afbeelding 3 Thuishaven in Amsterdam - afbeelding 4 Thuishaven in Amsterdam - afbeelding 5 Thuishaven in Amsterdam - afbeelding 6 Thuishaven in Amsterdam - afbeelding 7